Apple iPad Pro - Šta je to računar?


Apple iPad Pro
Hvala :)

U svojoj najnovijoj video reklami za iPad Pro Apple tvrdi da vam računari više nisu potrebni sve što vam je potrebno je iPad Pro. Svako ko poveruje u ovo je idiot! Jeste da je tehnologija uznapredovala i da uređaji iz ove klase mogu da ponude mnogo više nego što je to bio slučaj pre nekoliko godina. Ali hajde da pogledamo reklamu pa da sami prosudimo.

Da li još uvek koristite reč kompjuter ili računar ako je odgovor Da onda ste po Apple -ovim standardima zastareli. Apple u skorije vreme ne govori mnogo o svojoj liniji računara MacBook, da rekli smo liniji računara jer to su računari kako god neko želeo da ih nazove, najverovatnije zbog promocija svojih novih iPhone i iPad uređaja.

I sada u novoj reklami za iPad Pro vidimo devojčicu kako koristi FaceTime, radi domaći i ako ono nije bio Microsoft Word poješću tastaturu sa kojom kucam ovo.

 

 

Hej takođe iPad Pro ima kameru sa kojom ova devojčica uz pomoć aplikacije Procreate (Link na iTunes) kreće da se igra. U nastavku snimka ova devojčica čita strip a čovek koji to radi sa normalnim stripom ispada kao da nije "Cool" po Apple standardima i najverovatnije zavidi ovoj devojčici.

I naravno šlag na torti na kraju snimka komšinica pita devojčicu "Šta to radiš na računaru?" a ona odgovara "Šta je to kompjuter?".

Ali evo našeg odgovora iPad Pro definitivno nije kompjuter! To je jedan dobar tablet i trenutno koliko god Apple krivio stvari u svoje propagandne svrhe i trudio se da edukuje mlade naraštaje novih korisnika IT tehnologija tablet je tablet, računar je računar, laptop je laptop i tako dalje. 

Kada budemo mogli da radimo sve na tabletu što radimo na računarima i laptopovima hej skidamo kapu i naravno bićemo ponosni korisnici istih ali opet ćemo ih zvati tablet uređajima ili tablet računarima kako god vam je lakše.

Hej možda će naš sajt biti hostovan na tabletu umesto na serverima e to bi bio prizor za videti.

Ali naravno kada su reklame u pitanju za proizvode sve se može iskriviti i naravno Apple već duže vreme insistira da je iPAd Pro računar.

Pitamo se da li prave iOS operativni sistem na tabletima ili možda kreiraju nove uređaje iz svojih linija na njima?

Ovo nam izgleda kao vređanje inteligencije nas korisnika.

Hej ali to je Apple kada on kaže da je tablet računar onda to mora da je tačno!