ASUS ROG Strix GL702ZC sa Ryzen 7 procesorom


ASUS ROG Strix  GL702ZC Image by: Asus
Hvala :)

U zaista velikom delu tržišta laptopova Intel dominira već dugi niz godina ali se AMD probudio i u laptopu  ASUS ROG Strix  GL702ZC ponudio snagu svog Ryzen procesora 7 1700 modela. Kakve će performanse ponuditi ovaj uređaj pročitajte u nastavku teksta.

Bilo je samo pitanje vremena kada će AMD implementirati svoju seriju Ryzen procesora i na polju laptop uređaja i u saradnji sa Asus kompanijom stvoren je ASUS ROG Strix  GL702ZC prvi svoje vrste sa Ryzen procesorom i to Ryzen 1700 i 1600 CPU modelom. Ovaj model karakteriše impresivna snaga. Ovaj model će doći sa do maksimalnih 32 GB DDR4 Ram memorije i sa grafičkom karticom AMD Radeon RX580 sa 4GB ram memorije.

Ekran ovog laptop uređaja je IPS 17,3 inčni sa maksimalnom rezolucijom od 1920x1080 piksela. Dolazi sa 2 hard diska jedan SSD sa kapacitetima od 128GB, 256GB ili  512GB SATA3 M.2 u zavisnosti od modela i sa dodatnim hard diskom od 1TB  i ovim nam je Asus potvrdio da nam neće manjkati prostora za skladištenje podataka. Laptop je težak nešto manje od 3kg.

 

 

Naravno Asus nebi bio Asus da ne dobijamo i dodatne grangulije koje će nam olakšati korišćenje ovog uređaja. Interesantna činjenica je da Asus garantuje da će tastatura izdržati do 10 miliona klikova i na ovaj način zadovoljiti svakog gejmera. Laptop poseduje inteligentni termalni dizajn za hlađenje i hlađenje procesora i grafike je odvojeno i garantuje stabilnost prilikom igranja igara na dužem vremenskom periodu bez prekida. Za kontrolu zvuka je izabran Sonic Studio i Sonic Radar koji poseduje izvanredne sposobnosti za eliminaciju spoljašnje buke i prilikom igranja vam omogućava da procenite gde se vaš protivnik nalazi sa 3D raspodelom zvuka.

Sama cena laptop uređaja će se kretati od 1600 evra i stiže uskoro u prodaju prvo na on-line portalima za prodaju poput Amazon, Newegg ali ga možemo očekivati i kod nas relativno brzo posle početka prodaje.

Da li je ovaj uređaj vredan izdvajanja ove pozamašne sume definitivno jeste ukoliko ste pravi gejmer ovaj laptop će vas oduševiti definitivno. 

Dodajte svoj komentar ili mišljenje.