ASUS ROG Strix GL702ZC sa Ryzen 7 procesorom


ASUS ROG Strix  GL702ZC Image by: Asus
Hvala :)

U zaista velikom delu tržišta laptopova Intel dominira već dugi niz godina ali se AMD probudio i u laptopu  ASUS ROG Strix  GL702ZC ponudio snagu svog Ryzen procesora 7 1700 modela. Kakve će performanse ponuditi ovaj uređaj pročitajte u nastavku teksta.

Bilo je samo pitanje vremena kada će AMD implementirati svoju seriju Ryzen procesora i na polju laptop uređaja i u saradnji sa Asus kompanijom stvoren je ASUS ROG Strix  GL702ZC prvi svoje vrste sa Ryzen procesorom i to Ryzen 1700 i 1600 CPU modelom. Ovaj model karakteriše impresivna snaga. Ovaj model će doći sa do maksimalnih 32 GB DDR4 Ram memorije i sa grafičkom karticom AMD Radeon RX580 sa 4GB ram memorije.

Ekran ovog laptop uređaja je IPS 17,3 inčni sa maksimalnom rezolucijom od 1920x1080 piksela. Dolazi sa 2 hard diska jedan SSD sa kapacitetima od 128GB, 256GB ili  512GB SATA3 M.2 u zavisnosti od modela i sa dodatnim hard diskom od 1TB  i ovim nam je Asus potvrdio da nam neće manjkati prostora za skladištenje podataka. Laptop je težak nešto manje od 3kg.

 

 

Naravno Asus nebi bio Asus da ne dobijamo i dodatne grangulije koje će nam olakšati korišćenje ovog uređaja. Interesantna činjenica je da Asus garantuje da će tastatura izdržati do 10 miliona klikova i na ovaj način zadovoljiti svakog gejmera. Laptop poseduje inteligentni termalni dizajn za hlađenje i hlađenje procesora i grafike je odvojeno i garantuje stabilnost prilikom igranja igara na dužem vremenskom periodu bez prekida. Za kontrolu zvuka je izabran Sonic Studio i Sonic Radar koji poseduje izvanredne sposobnosti za eliminaciju spoljašnje buke i prilikom igranja vam omogućava da procenite gde se vaš protivnik nalazi sa 3D raspodelom zvuka.

Sama cena laptop uređaja će se kretati od 1600 evra i stiže uskoro u prodaju prvo na on-line portalima za prodaju poput Amazon, Newegg ali ga možemo očekivati i kod nas relativno brzo posle početka prodaje.

Da li je ovaj uređaj vredan izdvajanja ove pozamašne sume definitivno jeste ukoliko ste pravi gejmer ovaj laptop će vas oduševiti definitivno.