Da li je bežično punjenje dobro za vaš telefon?


Da li je bežično punjenje dobro za vaš telefon?
Hvala :)

Kako nam se i iPhone pridružio uređajima koji podržavaju ovu tehnlogiju čini se da će ovaj standard postati nova minimalna granica šta jedan telefon treba da ima.

Ali hajde da pogledamo stvari iz ugla mrzovoljnog autora ovog članka.  :)

Da, opcija bežičnog punjenja je nova na polju telefona, ima eleganciju u odnosu na punjenje putem standardnom punjača. Ali budimo realni jedina razlika je što ne moramo da svaki put prilikom punjenja priključimo kabl od telefona i dalje smo prikovani za jedno mesto. Ali zbog toga što nema usb kabla iz punjača proizvođači će nam ovu malu opciju koja i nema nekog posebnog značaja ako podvučemo crtu naplatiti debelo. Naravno kada se ovaj sistem rašiti i prihvati u većem delu tržišta tako će i proizvođači smanjivati cene i ugrađivati mogućnost bežičnog punjenja u modele telefona iz nižih klasa. Ali do tada ćemo plaćati.

Apple je poznat po svojim premium cenama za svoje usluge i proizvode ali budimo realni da li je vredno toga ne verujem.

A šta se dešava sa baterijom?

Svi znamo da se radni vek jedne litijum-jonske baterije smanjuje kada telefon držimo non-stop na punjaču a istraživanje je pokazalo da korisnici vrlo rado stavljaju telefon na punjenje jer je ova novina trenutno interesantna. Ono što u ovom slučaju strada je baterija jer optimalni vek baterije uveliko zavisi od stepena punjenja i dopunjavanja. 

Veliki igrači uveliko rade na tome da ova platforma postane široko prihvaćena i implementirana i odziv je dobar.

Jedina mesta gde će ovo biti zaista korisno je recimo na aerodromu, kafiću i drugim javnim mestima ali kada dođemo kući ova opcija je maltene potpuno ista kao da li priključili kabl ili stavili telefon na platformu za punjenje...

Ali vreme će pokazati svoje.