Google Pixel 2 i Pixel 2 XL koja je razlika


Google Pixel 2 i Pixel 2 XL Image by: Forbes
Hvala :)

Najnoviji Google Pixel telefoni su stigli i očigledno je da su namenjeni veoma različitim korisnicima.

Kao kod prve Pixel serije Google je radio ruku pod ruku sa proizvođačima sa specifičnim zahtevima po pitanju hardvera. Iako su procesor i kamera identični bitno je znati šta razdvaja ova dva modela.

Na prednjoj strani ova dva telefona imaju značajne razlike. Obadva Pixel telefona imaju zvučnjake na prednjoj strani i zbog ove činjenice oni će biti malo višlji u odnosu na prosek u svojoj klasi ali Pixel 2 XL zaista izgleda drugačije u odnosu na Pixel 2 model što se može videti i na slici ispod.

Prednja strana Pixel 2 i Pixel 2 XL telefona

 

A sada specifikacije, ekran Pixel 2 modela ima 5-inčni 1080p displej i ako ga uporedimo sa 6-inčnim ekranom Pixel 2 XL modelom zaista izgleda malo kockasto. Odnos ekrana kod Pixel 2 modela je 16:9 i odličan je za video snimke dok Pixel 2 XL ima odnos 18:9 i kod njega ako otvorimo neku fotografiju ili pokrenemo neku igricu imamo utisak da je gotovo cela površina u ekranu. Oba telefona imaju Snapdragon 835 procesore  i po 4GB RAM memorije. Baterija kod Pixel 2 telefona je 2700mAh  i zadovoljiće vaše dnevne potrebe dok kod svog većeg modela baterija je 3520mAh što je za pohvalu.

Koji model ćete izabrati na kraju će se svesti na samog korisnika, da li želi veći model ili ne. Oba modela su odlična i za sada nema kritika.