Joomla 3.8.1


Joomla 3.8.1 Ažuriranje
Hvala :)

Joomla 3.8.1 nadogradnja je dostupna za sve korisnike ovog izuzetno popularnog CMS sistema. Joomla ide krupnim koracima napred i postaje sve bolja sa svakom novom verzijom.

Joomla je prošla dug put na svom putovanju sada već više od deset godina i kada pogledamo verzije počev od verzije 1.x pa zatim serije 2.x i do trenutne serije 3.x joomla je zaista uznapredovala i nudi toliko dobre mogućnosti za korišćenje da je to prosto neverovatno. Svi mi koji smo je koristili i koristimo znamo šta sve ovaj CMS sistem može da nam ponudi.

Verzija 3.8.1 nam donosi ispravke funkcionalnosti koje možete pogledati na oficijenoj strani Joomla cms sistema.

Počev od verzije 3.8 koja nam je donela jednu dugo očekivanu mogućnost (doduše i izuzetno traženu) a to je da iz same adrese (url) uklonimo ID članka. Ovo je posebno važno za SEO optimizaciju.

Kako se približavamo verziji 4 ovog CMS sistema shvatamo da se Joomla probudila i zaista ide korak po korak da postane jedan superiorni CMS sistem. A verzija 4 donosi toliko poboljšanja i funkcionalnosti da će zgaziti sve pred sobom. Jedna osobina Joomla verzije 4 koja će biti implementirana je prelazak sa JQuery na Vanilla.js .

Koja je razlika pitate se? JQuery je dobra slažemo se  služi nas super...

Ali da li ste znali da je Vanilla.js brža za 9x od JQuery biblioteka!

Sa nestrpljenjem čekamo nove verzije i poboljšanja ovog odličnog CMS sistema.