Najbolje slider ekstenzije za Joomla web sajt


Najbolje slajder ekstenzije za Joomla web sajt
Hvala :)

Slajderi su često neizostavan deo jednog web sajta i izbor najboljeg rešenja ponekad predstavlja pravi izazov. U ovom članku ćemo opisati 10 najboljih Joomla ekstenzija za kreiranje slajdera na vašem web sajtu.

Zašto je izbor toliko težak?

Postoji gomila Joomla slajder (eng. Slider ili Slideshow) modula i dodataka koji su dostupni na JED -u (Joomla Extentions Directory) i izbor najbolje ekstenzije za vaš web sajt je ponekad zaista težak.

Nisu sve ekstenzije napravljene sa istim kvalitetom i standardima. Dosta njih učitava previše skripti koje će usporiti vaš web sajt. Dok drugi rade poprilično dobro. U ovom članku ćemo opisati nekoliko ručno izabranih ekstenzija koje neće nauditi brzini vašeg Joomla web sajta i učiniti ga lepšim.

10 najboljih Joomla slajder ekstenzija 

  1. Smart Slider 3
  2. Slider Revolution
  3. RokSprocket
  4. Unite Nivo Slider
  5. DJ-ImageSlider
  6. JSN EasySlider
  7. FavSlider
  8. Huge IT Joomla Slider
  9. JM Simple Image Slider
  10. SP Smart Slider 

Smart Slider 3

Smart Slider 3 ekstenzija za kreiranje slajdera na vašem Joomla web sajtu

Prvi na listi je Smart Slider 3. Ova ekstenzija će vas oduševiti! Ono što je izdvaja je odličan interfejs i integracija sa drugim popularnim ekstenzijama poput K2, Joomla članaka, Virtuemart, Hikashop, JomSocial, EasySocial i drugih. Ova ekstenzija dolazi u dve varijante besplatna i plaćena.

Ukoliko se odlučite za plaćenu verziju dobićete doživotna ažuriranja i u trenutku pisanja ovog članka preko 180 šablona za biranje. Posebno će vam se svideti način za dodavanje novih slajdova. Tvorci ekstenzije su se potrudili da za svaki deo jednog slajdera počev od teksta, slika, video snimaka imate široku paletu potencijalnih prikaza za ove elemente. Posebno ćete voleti opciju za optimizaciju slika i lazy load opciju koja će ubrzati otvaranje samog slajdera prilikom posete.

Ukoliko koristite WordPress ova ekstenzija je takođe dostupna za ovaj cms sistem i nudi podjednako dobru integraciju kao i u slučaju Joomla cms sistema.

Iz našeg iskustva vam možemo reći da ukoliko recimo koristite ekstenzije za optimizaciju sajta poput recimo JCH Optimize i drugih nećete imati problema sa optimizacijom koju sprovodi Smart Slider 3.
Treba napomenuti da ova ekstenzija poseduje i pristojnu SEO optimizaciju za svaki slajder. Tako da ćete imati koristi na ovom delu takođe.

Slider Revolution

Slider Revolution ekstenzija za kreiranje slajdera na vašem Joomla web sajtu

Slider Revolution je jedna od popularnih slajder ekstenzija za vaš Joomla web sajt. Ova ekstenzija vas neće izneveriti. Posle instalacije je potrebno izabrati željeni slajder i urediti ga po vašem ukusu. Kontrola nad samim slajderima je odlična i laka za uređivanje. 

Sama ekstenzija nije besplatna ali vredi kupovine jer pruža dosta mogućnosti za oplemenjavanje vašeg Joomla web sajta.

RokSprocket

RokSprocket ekstenzija za kreiranje slajdera na vašem Joomla web sajtu

RokSprocket takođe važi za jednu od boljih Joomla slajder ekstenzija koje možete koristiti. Pružiće vam odličnu kontrolu kako je vaš slider prikazan. Treba napomenuti da dolazi sa dosta sofisticiranom listom filtera i modovima prikaza.

Podrška za izbor sadržaja koji će biti prikazan je proširena na: Joomla, K2, Seblod, EasyBlog, Content Builder, FieldsAttach, i Zoo. Ova ekstenzija je besplatna i redovno ažurirana.  

Unite Nivo Slider

Unite Nivo Slider ekstenzija za kreiranje slajdera na vašem Joomla web sajtu

Unite Nivo Slider Joomla slider ekstenzija dolazi kao modul i komponenta za lakše upravljanje. Treba napomenuti da je ova ekstenzija laka za navigaciju i upravljanje od strane korisnika. Sa Nivo Slider ekstenzijom imate mogućnost da kreirate svoje prilagođene teme i po kreiranom slideru sam modul će detektovati promene automatski.
Unite Nivo Slider je kreiran od strane dev7studios i dostupan je na sajtu Unite CMS provajdera ekstenzija. Sama ekstenzija je besplatna i ne postoji pro / plaćena verzija ove slajder ekstenzije.

DJ-ImageSlider 

DJ-ImageSlider ekstenzija za kreiranje slajdera na vašem Joomla web sajtu

DJ-ImageSlider je besplatna Joomla ekstenzija za kreiranje slajdera na vašem web sajtu. Upravljanje i kontrola sa DJ-ImageSlider ekstenzijom je laka i ono što treba izvojiti je kreiranje grupa slajdera za prikaz. Svaki slajder dolazi sa naslovom, opisom i može biti povezan sa Joomla člankom, menijem, url adresom.
Sama ekstenzija dolazi sa dobrim administratorskim menijem gde imate kontrolu nad svakim delom vaših slajdera koje ste kreirali. Ekstenzija je besplatna i vredi je proveriti.

 
 
 

 JSN EasySlider

JSN EasySlider ekstenzija za kreiranje slajdera na vašem Joomla web sajtu

JSN EasySlider je Joomla slajder ekstenzija koja će impresionirati vaše posetioce i pruža solidan odnos u performansama. Ova Jooma ekstenzija može prikazati slajdere i u obliku banerima na svakom uređaju i pružiti solidnu brzinu u prikazu.
Ono što treba napomenuti je da JSN EasySlider dolazi sa dobrom količinom efekata za prikaz sadržaja i tranziciju između slajdera. Ekstenzija je dostupna u besplatnoj i plaćenoj varijanti.

FavSlider

FavSlider ekstenzija za kreiranje slajdera na vašem Joomla web sajtu

FavSlider je besplatna Joomla slider ekstenzija koju možete koristiti na vašem Joomla web sajtu i omogućiće vam kreiranje slajdera sa do deset slika. Svaki slajd se može urediti sa 90+ parametara u modulu. Dokumentacija je odlična i nećete imati problema sa kreiranjem slajdera na vašem web sajtu.

Huge IT Slider

Huge IT Slider ekstenzija za kreiranje slajdera na vašem Joomla web sajtu

Huge IT Joomla Slider je visko cenjena ekstenzija za kreiranje slajdera i dolazi u besplatnoj i premium verziji. Ekstenzija vam omogućava da kreirate neograničeni broj slajdova sa kontrolom za svaki slajder poput efekata i brzine.

 

JM Simple Image Slider

JM Simple Image Slider ekstenzija za kreiranje slajdera na vašem Joomla web sajtu

JM Simple Image Slider je Joomla ekstenzija koju ne treba zaobići. Najbolji deo ove ekstenzije je što možete kreirati neograničeni broj slajdova i objaviti ih na bilo kojoj poziciji u vašem Joomla šablonu.

Podešavanja slajdova uključuju auto reprodukciju, podešavanja opisa ili boju teksta. Generalno gledano upotreba ove ekstenzije je laka. 

SP Smart Slider

SP Smart Slider ekstenzija za kreiranje slajdera na vašem Joomla web sajtu

Ova ekstenzija je takođe popularna među Joomla! korisnicima. Kada pričamo o SP Smart Slider Joomla ekstenziji treba napomenuti da ova ekstenzija ne pruža neku naprednu integraciju sa ekstezijama već je ovo slajder za prikaz slika i teksta. Ukoliko vam napredna integracija sa ekstenzijama trećih strana nije potrebna za par minuta možete imati Jquery slider na vašem Joomla web sajtu.
Ova ekstenzija je besplatna i vredi je proveriti ukoliko vam je potreban jednostavan slider za vaš joomla web sajt.

Finalna presuda:

Ovo su deset najboljih ekstenzija za kreiranje slajdera na Joomla web sajtu i u zavisnosti od vaše potrebe izaberite ekstenziju koja najbolje odgovara vašim potrebama i stilu vašeg Joomla web sajta. Ako pogledamo mogućnosti samih ekstenzija Smart Slider 3 se definitivno izdvaja od ostalih i ako želite da imate najviše opcija za kreiranje originalnih slajdera na vašem sajtu onda je ova ekstenzija pravi izbor za vas.

Ako vam je potreban jednostavan slajder na sajtu proverite ostale ekstenzije koje smo opisali i izaberite onu koja najviše odgovara vašim potrebama.

Ukoliko imate pitanja ili smatrate da smo izostavili neku ekstenziju za kreiranje slajdera na Joomla web sajtovima, ostavite komentar ispod ili nam se obratite u našoj sekciji za pružanje tehničke pomoći.

Nesa95
Smart slider definitivno.
Goran
Zoran Djordjević je napisao:
Poštovani, znam kako da koristim Smart Slider 3 na Wordpressu, ali ne znam kako ka da ga stavim na stranicu u Joomli. Molim za pomoć, jer u Joomli ne umem da koristim ovaj Slider.
Ima "Paste the code into article:", ali kad ga iskopiram na stranicu slike se se ne vide.
Napominjem da sam kreirao modul na "create modul" . Dao sam ovom modulu neku izmišljenu pozicija pa sam probao i sa , ali opet ništa. Ako neko hoće da mi pomogne, neka mi pošalje na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Zahvaljem se

Zdravo Zorane, poslao sam vam mail sa kontakt informacijama, da bismo utvrdili gde je problem.

Zoran Djordjević
Poštovani, znam kako da koristim Smart Slider 3 na Wordpressu, ali ne znam kako ka da ga stavim na stranicu u Joomli. Molim za pomoć, jer u Joomli ne umem da koristim ovaj Slider.
Ima "Paste the code into article:", ali kad ga iskopiram na stranicu slike se se ne vide.
Napominjem da sam kreirao modul na "create modul" . Dao sam ovom modulu neku izmišljenu pozicija pa sam probao i sa , ali opet ništa. Ako neko hoće da mi pomogne, neka mi pošalje na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Zahvaljem se

Vid86
SP Smart Slider radi dobro na helix 3 i helix ultimate templejtu ali mi nije baš funkcionalan van ovih frejmvorkova. I ažuriranja su im retka... Ja bih ga izbacio sa ove liste :)
Dusan
Smart slider 3 i DJ-slider po meni završavaju sve.

Dodajte svoj komentar ili mišljenje.