Sastanak šefova iz Apple -a i Foxconn-a


iPhone 8 Image by: Forbes
Hvala :)

Dokle Apple trese odlaganje proizvodnje svog novog iPhone 8 uređaja, glavni šef Apple-a Jeff Williams planira da se sastane sa rukovodstvom Foxconn grupacije kasnije ovog meseca. Dok je ranije verzije iPhone uređaja sklapalo više kompanija ovog puta će to raditi ekskluzivno Foxconn po pitanju iPhone X modela.

Sa Williams-om će razgovarati šef proizvodnje Terry Gou o načinima da se razreši kašnjenje u proizvodnji koje bi moglo da ograniči dostupnost iPhone 8 X uređaja tokom lansiranja 3 novembra. Mada ovo može da bude jedan običan marketinški trik da se interesovanje održi na planiranom nivou i naravno da Apple iskoristi maksimalno momentum prodaje. Takođe ćerka kompanije Foxconn Sharp u saradnji sa LG jevom Innotek jedinicom koja za Apple proizvodi 3D-senzor koji koristi TrueDepth Camera negativno utiče na iskorišćavanje punog proizvodnog kapaciteta za nove iPhone 8 uređaje, da li će se ovaj senzor pokazati kao problematičan za nove korisnike znaćemo za relativno kratak vremenski period.

 

Kao što se ranije pisalo procene su da će Apple isporučiti samo 2-3 miliona iPhone 8 X uređaja tokom lansiranja 3 novembra. Mada mi verujemo da će se ovo pokazati netačnim ali o tome ćemo pisati više posle 3 novembra. Yuanta Investment Consulting analitičar Jeff Pu očekuje da će biti proizvedeno oko 32 miliona jedinica iPhone 8 i iPhone 8 Plus modela tokom poslednjeg kvartala ove godine a za prvi kvartal sledeće godine očekuje da će proizvodnja biti za 50% manja.